Primeres llums de l’any des del DZUL HAÀ

Amb més o menys ressaca de la nit de cap d’any, la gent ha anat arribant a port. Te, cafè i pastís per ajudar a digerir la lletania de seguretat i convivència a bord. Una hora més tard rebíem a les nostres pells els primers raigs del primer sol del primer dia de l’any, mentre suràvem per la badia camí del Cap de Creus i amb un Canigó blanc al cim que posava un marc immillorable a la postal. Hum! Ulls tancats i ensumant el color de la llum. Bon presagi.

El Canigó

El Canigó des del Cap de Creus

Encara bufaven les restes de la tramuntana dels dies anteriors, enfora es veien força trencants, per això hem pujat aterrats on l’ona era passable. Cap Norfeu a babord, on hem pogut comprovar que tant el Gat com el Cavall Bernat seguien a lloc, no fos cas que amb la crisi haguessin optat per anar a Turquia o a un cap llunyà de les Illes Barbados. No, donem fe que segueixen a lloc, marcant el Cap d’en Orfeu o de n’Orfeu com n’hi deien els nostres avantpassats. Algun dia us n’explicaré la història del gegant que es va enamorar de……….

Si hi ha un ocell en mar que ens marqui l’hivern, aquest és el Mascarell adult. Volant, posats, en grup, picant, volant un altre cop, passant pel damunt del vaixell, no donàvem l’abast. Davant Cadaqués un bon estol de baldriga mediterrània menjant ens ha captivat una bona estona.

I llavors, quan ja semblava que tota esperança de veure cetacis s’havia esvaït, la Gemma dóna la veu – Allí, dofins – diu amb veu pausada – Un grup d’una desena, rumb nord. I efectivament, a dues quartes a popa de la mitjania d’estribord, un grupet de dofins llistats. Probablement mares i cadellets, ja que es mostraren fugissers, tant sols dos es van apropar per tafanejar una mica. Sempre és un delit poder-los contemplar evolucionant sota la panxa del vaixell, fàcilment, lleugerament.

El sol ja corria a amagar-se darrera les muntanyes quan passàvem entre puntes del port de Roses, amb les piles carregades per la resta de l’any.

fins la propera

albert

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s